Yritys

Kasvuyrittäjyys alkoi katoista

SeiKat Oy perustettiin 2013 ONNI-kattoelementteihin erikoistuneeksi yritykseksi.
Myöhemmin tuli mukaan myös OIVA-puuparvekkeet.

Toimitusjohtaja Arja Suomalainen kertoo, että yrityksen alkuvaiheessa valmistettiin pääsääntöisesti seinäelementtejä, mutta he näkivät kasvun mahdollisuuksia kattoelementtien toimittamisessa.

– Kattoelementteihin erikoistuneita yrityksiä oli huomattavasti vähemmän kuin seinäelementtien toimittajia. Me uskoimme, että kannattaa satsata juuri kattoihin. Tuo linjaus osoittautui oikeaksi.

Uutta potkua SeiKat sai vuonna 2018, kun se valittiin Etelä-Pohjanmaan Kasvupolulle innovatiivisten CLT-parvekkeiden ansiosta. Kasvupolun myllärit näkivät OIVA-parvekkeissa potentiaalia jopa vientiin asti.

OIVA-puuparvekkeet tulevat mullistamaan parvekemarkkinat kevyen rakenteensa ansiosta. CLT-runkoinen tilaelementtiparveke on kustannustehokas, nopea asentaa ja antaa arkkitehdille uudenlaisia vapauksia julkisivujen suunnitteluun.

Määrätietoinen kehitystyö näkyi myös tuloksina, sillä 2019 oli kasvun vuosi. Toimihenkilöiden määrä nousi kuuteen ja liikevaihto kasvoi melkein miljoonalla – kolmeen miljoonaan euroon. Myös tuotannossa työntekijöiden määrä on noussut kolmella. Tällä hetkellä yritys työllistää omistajien lisäksi 16 ammattilaista.

– Uusi vuosikymmen on lähtenyt mukavasti käyntiin, jo alkuvuodesta tuotannossa on kymmeniä parvekkeita. Lisäksi maaliskuussa valmistamme meille harvinaisen suuren katon, 7000 neliötä palloiluhallin kattoa Valkeakoskelle. Tavoittelemmekin edelleen suurempaa markkinaosuutta niin katoissa kuin parvekkeissakin, Suomalainen linjaa.

SeiKatin tämän vuoden tavoitteena on parantaa edelleen prosesseja myynnistä asennukseen saakka. Kilpailu on alalla kovaa, mutta kun jokainen työvaihe on hiottu huippuunsa, se takaa laadukkaan lopputuloksen ja tuo tyytyväisiä asiakkaita.
– Erityistä huomiota kiinnitämme tänä vuonna asennuksiin kokonaisuutena. Pyrimme parantamaan niin asennustyön sujuvuutta, laatua kuin erityisesti työturvallisuutta.

– Asennuspuolelle olemme saaneet lisävahvistusta rakennusinsinööri Hannu Kontturista, joka opiskeli Itävallassa puurakentamista ja palasi nyt Etelä-Pojanmaalle. Uusi asennustyön päällikkö on vanha tuttu, Hannu oli meillä valmistamassa ensimmäisiä kattoelementtejä jo vuonna 2013. Myös Väinö Kallio jatkaa tuttuun tapaan asennuksilla, Suomalainen jatkaa.

Toimialueena koko Suomi

Yritys toimittaa ONNI-kattoelementtejä ja OIVA-puuparvekkeita kaikkialle Suomeen. Kattoelementtejä löytyy muun muassa Alavuden ja Kauhavan palo- ja pelastusasemilla, Seinäjoen HopLop-seikkailupuistossa, Lappeenrannan yliopistolla, Pieksämäen Veturitalleilla ja J.Rinta-Joupin Autoliikkeestä Seinäjoella. Vuoden 2019 kohteita ovat muun muassa Alajärven sähkön toimitilat, Kuortaneen voimisteluhallin katto, Saka-autotalo Oulussa ja Ferrum Steelin laajennuksen katto Seinäjoella. Toimitimme myös muutamia kerrostalojen kattoja niin Jyväskylän keskustaan kuin pääkaupunkiseudullekin.

Persoonallisia tilaelementtiparvekkeita voi ihailla esimerkiksi Vantaalla Pikku-Keimolassa, jossa on 42 parveketta.

– Yleensä me myös asennamme elementit, mutta jos asiakas haluaa hoitaa asennuksen itse, annamme siihen ohjeistuksen, projektimyynnistä ja tuotekehityksestä vastaava Juha Haapaniemi kertoo.

Hänestä on tärkeää, että yrityksen omistajat ovat mukana täysipäiväisesti toiminnassa.

– Se on ollut meillä kantavana ajatuksena. Asiakas saa aina yhteyden suoraan meihin omistajiin. Vastaamme kukin osaltamme myynnistä ja projektinjohdosta, suunnittelusta, tuotannosta ja asennuksesta, Haapaniemi toteaa.

Suunnittelupuolta hoitaa Timo Hakala. Hän kertoo, että nykyään asiakkaat arvostavat rakenteellisesti toimivia ratkaisuja.

– Kattoelementtimme ovat rakenteeltaan tuulettuvia, mineraalivillaeristeisiä ja sisäpinnassa on yhtenäinen höyrynsulku, hän kertoo.

– Rehellisyys ja vastuu omasta tekemisestä ovat itsestäänselvyys, mutta se korostuu mahdollisissa ongelmatilanteissa. Asiat pitää hoitaa mahdollisimman nopeasti kuntoon. Toimimme niin, että asiakkaan on helppo ottaa meihin yhteyttä jatkossakin, Haapaniemi korostaa.

Tuotantotilat sijaitsevat Seinäjoen Ylistarossa, missä elementtejä valmistavat osaavat ja kokeneet ammattilaisemme.