Yritys

Kasvun vuodet

SeiKat Oy perustettiin 2013 ONNI-kattoelementteihin erikoistuneeksi yritykseksi.
Myöhemmin tuli mukaan myös OIVA-puuparvekkeet.

Toimitusjohtaja Arja Suomalainen kertoo, että aikaisemmin omistajien toimesta valmistettiin pääsääntöisesti seinäelementtejä, mutta näimme kasvun mahdollisuuksia kattoelementtien toimittamisessa.
– Kattoelementteihin erikoistuneita yrityksiä oli huomattavasti vähemmän kuin seinäelementtien toimittajia. Me uskoimme, että kannattaa satsata juuri kattoihin. Tuo linjaus osoittautui oikeaksi.

Uutta potkua SeiKat sai vuonna 2021, kun se liittyi osaksi Nordic Waterproofing Suomi -konsernia. Liikevaihto kasvoi jälleen yli miljoonalla -viiteen miljoonaan euroon. Myös henkilökunnan määrä kasvaa tasaisesti vuosi vuodelta. Tällä hetkellä keskitymme kattoelementteihin, OIVA-puuparvekkeiden odotellessa asuntorakentamisen elpymistä.

– Isommat hartiat mahdollistavat meille nopeamman kasvun ja suuremmat investoinnit. NW Suomi konsernin laajan tarjonnan ja yhteisen myynnin avulla saavutamme nykyistä huomattavasti suuremman markkinaosuuden kattoelementtimarkkinoista, Suomalainen linjaa.

Uusi tuotantolinja, joka keskittyy perinteisen kattoristikkorakentamisen korvaavaan puuelementtiratkaisuun, saadaan toimintaan elokuussa 2022. Kapasiteetti nouseekin melkein puolella Ylistaron tehtailla. Näemme ison mahdollisuuden julkisten rakennusten ja asuinkerrostalojen kattojen lisääntyvässä elementoinnissa. Luotamme edelleen pohjalaiseen ammattitaitoon ja erityisesti suunnitteluosaamiseen. Kilpailu on alalla kovaa, mutta kun jokainen työvaihe on hiottu huippuunsa, se takaa laadukkaan lopputuloksen ja tuo tyytyväisiä asiakkaita.

 

– Korona ja Ukrainan sota tuottavat haasteita erityisesti materiaalien saatavuuden ja kasvavien kustannusten osalta. Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota hankintaan ja meillä on suuremmat varastot, kuin koskaan aikaisemmin. Olenkin optimistinen, että olemme aikataulussa kaikkien sovittujen projektien osalta jälleen tänä vuonna, haasteista riippumatta, toteaa Suomalainen.

Toimialueena koko Suomi

Yritys toimittaa ONNI-kattoelementtejä ja OIVA-puuparvekkeita kaikkialle Suomeen. Kattoelementtejä löytyy muun muassa Alavuden ja Kauhavan palo- ja pelastusasemilla, Seinäjoen HopLop-seikkailupuistossa, Lappeenrannan yliopistolla, Pieksämäen Veturitalleilla ja J.Rinta-Joupin Autoliikkeestä Seinäjoella. Vuoden 2019 kohteita ovat muun muassa Alajärven sähkön toimitilat, Kuortaneen voimisteluhallin katto, Saka-autotalo Oulussa ja Ferrum Steelin laajennuksen katto Seinäjoella. Toimitimme myös muutamia kerrostalojen kattoja niin Jyväskylän keskustaan kuin pääkaupunkiseudullekin.

Persoonallisia tilaelementtiparvekkeita voi ihailla esimerkiksi Vantaalla Pikku-Keimolassa, jossa on 42 parveketta.

– Yleensä me myös asennamme elementit, mutta jos asiakas haluaa hoitaa asennuksen itse, annamme siihen ohjeistuksen, projektimyynnistä ja tuotekehityksestä vastaava Juha Haapaniemi kertoo.

Hänestä on tärkeää, että yrityksen omistajat ovat mukana täysipäiväisesti toiminnassa.

– Se on ollut meillä kantavana ajatuksena. Asiakas saa aina yhteyden suoraan meihin omistajiin. Vastaamme kukin osaltamme myynnistä ja projektinjohdosta, suunnittelusta, tuotannosta ja asennuksesta, Haapaniemi toteaa.

Suunnittelupuolta hoitaa Timo Hakala. Hän kertoo, että nykyään asiakkaat arvostavat rakenteellisesti toimivia ratkaisuja.

– Kattoelementtimme ovat rakenteeltaan tuulettuvia, mineraalivillaeristeisiä ja sisäpinnassa on yhtenäinen höyrynsulku, hän kertoo.

– Rehellisyys ja vastuu omasta tekemisestä ovat itsestäänselvyys, mutta se korostuu mahdollisissa ongelmatilanteissa. Asiat pitää hoitaa mahdollisimman nopeasti kuntoon. Toimimme niin, että asiakkaan on helppo ottaa meihin yhteyttä jatkossakin, Haapaniemi korostaa.

Tuotantotilat sijaitsevat Seinäjoen Ylistarossa, missä elementtejä valmistavat osaavat ja kokeneet ammattilaisemme.