Yritys

Kasvuyrittäjyys alkoi katoista

SeiKat Oy perustettiin 2013 kattoelementteihin erikoistuneeksi yritykseksi. Myöhemmin tuli mukaan myös parvekkeet.

Toimitusjohtaja Juha Haapaniemi kertoo, että he näkivät mahdollisuuksia kattoelementtien toimittamisessa.

– Kattoelementteihin erikoistuneita yrityksiä oli huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi seinäelementtien toimittajia. Me uskoimme, että kannattaa satsata juuri kattoihin.

Hänestä on tärkeää, että yrityksen neljä omistajaa ovat mukana täysipäiväisesti toiminnassa.

– Se on ollut meillä kantavana ajatuksena.  Asiakas saa aina yhteyden suoraan meihin omistajiin. Vastaamme kukin osaltamme myynnistä ja projektinjohdosta, suunnittelusta, tuotannosta ja
asennuksesta, Haapaniemi toteaa.

Suunnittelupuolta hoitaa Timo Hakala. Hän kertoo, että nykyään asiakkaat arvostavat rakenteellisesti toimivia ratkaisuja.

– Kattoelementtimme ovat rakenteeltaan tuulettuvia, mineraalivillaeristeisiä ja sisäpinnassa on yhtenäinen höyrynsulku, hän kertoo.

Tuotanto ja asennukset ovat Väinö Kallion osaavissa käsissä. Tuotantotilat sijaitsevat Kauhavalla, jossa elementtejä valmistavat osaavat ja kokeneet ammattilaisemme.

– Rehellisyys ja vastuu omasta tekemisestä ovat itsestäänselvää, mutta se korostuu mahdollisissa ongelmatilanteissa. Asiat pitää hoitaa mahdollisimman nopeasti kuntoon. Toimimme niin, että asiakkaan on helppo ottaa meihin yhteyttä jatkossakin, Kallio linjaa.

Uutena tuotteena yrityksellä on OIVA-puuparvekkeet, jotka kevyen rakenteensa ansiosta tulevat mullistamaan parvekemarkkinat.

– CLT-runkoinen tilaelementtiparveke on kustannustehokas, nopea asentaa ja antaa arkkitehdille uudenlaisia vapauksia julkisivujen suunnitteluun, Haapaniemi esittelee.

Kasvu Open vie pidemmälle

SeiKat Oy valittiin keväällä 2018 Etelä-Pohjanmaan Kasvupolulle. Yrittäjät iloitsevat pääsystä 15 parhaan joukkoon, sillä asiantuntijoiden sparrattavaksi haki ennätykselliset 64 yritystä.

– Etelä-Pohjanmaan Kasvupolku on osa Suomen suurinta yritysten Kasvu Open -sparrausohjelmaa. Pääsimme sinne innovatiivisten CLT-parvekkeiden ansiosta. Kasvupolun myllärit näkivät OIVA-parvekkeissa potentiaalia jopa vientiin asti, Haapaniemi toteaa.

Yritys toimittaa ONNI-kattoelementtejä ja OIVA-puuparvekkkeita kaikkialle Suomeen. Kattoelementtejä löytyy muun muassa Alavuden ja Kauhavan palo- ja pelastusasemilla, Seinäjoen HopLop-seikkailupuistossa, Lappeenrannan yliopistolla ja Pieksämäen Veturitalleilla. Persoonallisia tilaelementtiparvekkeita voi ihailla esimerkiksi Vantaalla Pikku-Keimolassa, jossa on 42 parveketta.

– Yleensä me myös asennamme elementit, mutta jos asiakas haluaa hoitaa asennuksen itse, annamme siihen ohjeistuksen, Haapaniemi kertoo.

Tuotantotilat sijaitsevat Kauhavalla, missä elementtejä valmistavat osaavat ja kokeneet ammattilaisemme.