Yritys

Kasvuyrittäjyys alkoi katoista

SeiKat Oy perustettiin 2013 kattoelementteihin erikoistuneeksi yritykseksi. Myöhemmin tuli mukaan myös parvekkeet.

Toimitusjohtaja Arja Suomalainen kertoo, että yrityksen alkuvaiheessa valmistettiin pääsääntöisesti seinäelementtejä, mutta he näkivät kasvun mahdollisuuksia kattoelementtien toimittamisessa.

– Kattoelementteihin erikoistuneita yrityksiä oli huomattavasti vähemmän kuin seinäelementtien toimittajia. Me uskoimme, että kannattaa satsata juuri kattoihin.

Uutta potkua SeiKat sai vuonna 2018, kun se valittiin Etelä-Pohjanmaan Kasvupolulle innovatiivisten CLT-parvekkeiden ansiosta. Kasvupolun myllärit näkivät OIVA-parvekkeissa potentiaalia jopa vientiin asti.

OIVA-puuparvekkeet tulevat mullistamaan parvekemarkkinat kevyen rakenteensa ansiosta. CLT-runkoinen tilaelementtiparveke on kustannustehokas, nopea asentaa ja antaa arkkitehdille uudenlaisia vapauksia julkisivujen suunnitteluun.

Yritysten Kasvu Open -sparrausohjelman innoittamana Seikat tekee nyt loikkaa seuraavalle tasolle. Kahden uuden toimihenkilön rekrytointi ja tuotannon muutto avaruuden pääkaupunkiin Ylistaron Reiniläntielle ovat osa yrityksen omaa kasvuohjelmaa.

– Tuotannosta vetovastuun otti rakennusinsinööri Minna Peltola, jota nähdään osin myös suunnittelussa. Lisäksi saimme myyntiin, laskentaan ja hankintaan avuksi saamme rautaista ammattitaitoa rakennusinsinööri Tuomo Väliaholta, myyntipäällikkö Juha Haapaniemi kertoo.

Muuton myötä Seikatin tuotantotilojen ja varastotilojen koko lähes kaksinkertaistuu. Lisäbonuksena on nykyaikaiset toimistotilat. Uudet toimitilat mahdollistavat liikevaihdon kaksinkertaistamisen tulevina vuosina.

– Tavoittelemme suurempaa markkinaosuutta niin katoissa kuin parvekkeissakin, Suomalainen linjaa.

Uusi toimitusjohtaja vahvistaa tiimiä

Tammikuussa 2019 yrityksen toimitusjohtajana aloittaneen Suomalaisen vastuulla on strateginen johtaminen, taloushallinto ja markkinointi. Juha Haapaniemi siirtyi toimitusjohtajan pestiltä ja keskittyy nyt myynnin vahvistamiseen ja tuotekehitykseen.
Yritys toimittaa ONNI-kattoelementtejä ja OIVA-puuparvekkeita kaikkialle Suomeen. Kattoelementtejä löytyy muun muassa Alavuden ja Kauhavan palo- ja pelastusasemilla, Seinäjoen HopLop-seikkailupuistossa, Lappeenrannan yliopistolla, Pieksämäen Veturitalleilla ja J.Rinta-Joupin Autoliikkeestä Seinäjoella. Persoonallisia tilaelementtiparvekkeita voi ihailla esimerkiksi Vantaalla Pikku-Keimolassa, jossa on 42 parveketta.

– Yleensä me myös asennamme elementit, mutta jos asiakas haluaa hoitaa asennuksen itse, annamme siihen ohjeistuksen, Haapaniemi kertoo.

Hänestä on tärkeää, että yrityksen omistajat ovat mukana täysipäiväisesti toiminnassa.

– Se on ollut meillä kantavana ajatuksena. Asiakas saa aina yhteyden suoraan meihin omistajiin. Vastaamme kukin osaltamme myynnistä ja projektinjohdosta, suunnittelusta, tuotannosta ja asennuksesta, Haapaniemi toteaa.

Suunnittelupuolta hoitaa Timo Hakala. Hän kertoo, että nykyään asiakkaat arvostavat rakenteellisesti toimivia ratkaisuja.

– Kattoelementtimme ovat rakenteeltaan tuulettuvia, mineraalivillaeristeisiä ja sisäpinnassa on yhtenäinen höyrynsulku, hän kertoo.

– Rehellisyys ja vastuu omasta tekemisestä ovat itsestäänselvyys, mutta se korostuu mahdollisissa ongelmatilanteissa. Asiat pitää hoitaa mahdollisimman nopeasti kuntoon. Toimimme niin, että asiakkaan on helppo ottaa meihin yhteyttä jatkossakin, Haapaniemi korostaa.

Tuotantotilat sijaitsevat Seinäjoen Ylistarossa, missä elementtejä valmistavat osaavat ja kokeneet ammattilaisemme.