ONNI-kattoelementti suojaa nopeasti

ONNI-kattoelementeissä on paras mahdollinen rakenteellinen ratkaisu: ne ovat hyvin tuulettuvia ja mineraalivillaeristeisiä ja sisäpinnassa on yhtenäinen höyrynsulku. Kattoelementit tuovat nopeutta ja kustannustehokkuutta rakentamiseen.

Perinteisessä rakennuksen vesikaton asennuksessa on monta vaihetta työmaalla. Vuodenaika, rakennuksen koko ja aikataulu asettavat omat rajoituksensa. Tehdasolosuhteissa valmistetuilla kattoelementeillä rakennus saadaan nopeasti ja kustannustehokkaasti lämpimäksi ja säältä suojaan.

Elementtien asennus on nopeaa, sillä yhden työpäivän aikana voidaan asentaa jopa 1000 neliötä kattoelementtejä. Tällöin aikaa vaativa, huonoille sääoloille altis ja vaarallinen kattotyö jää työmaalla minimiin, eikä tontilla tarvitse varastoida suurta määrää katon tekemiseen tarvittavia rakennusmateriaaleja.

ONNI-kattoelementit tuovat kustannussäästöjä esimerkiksi tuotantohalleissa, myymälöissä, liikuntahalleissa, maatilarakennuksissa ja asuinrakennuksissa. Kohteet voivat olla sekä uudisrakennuksia että saneerattavia. Toimitamme kaikentyyppisiä puurakenteisia kattoelementtejä, huomioiden tapauskohtaisesti toimituksen erityisvaatimukset, kuten palomääräykset ja pintamateriaalit. Rakennuksen rungon perusteella kattoelementit voidaan asentaa joko lappeen tai harjan suuntaisesti.

Vesikatemateriaalina käytettäessä PVC-katetta tai huopaa, asennetaan se elementtiin jo tehtaalla. Pelti- tai tiilikatepintaisiin elementteihin asennetaan aluskatteet, rimat ja ruoteet valmiiksi. LVI-S-tekniikan vaatimat läpiviennit (kuten savunpoistoluukut) ja vesikaton mahdolliset vastakaadot voidaan tehdä elementteihin jo tehtaalla. Tyypillinen alapinnan materiaali on pelti, maalattu kipsilevy tai akustiikkalevy.

Toimitukseemme sisältyy myös elementtien suunnittelu. Kannattaa ajoittaa suunnittelu heti rakennusprojektin alkuvaiheeseen, koska kertopuurunkoisilla elementeillämme saattaa saada merkittäviä kustannussäästöjä rungon rakenteeseen jännevälien kasvaessa. Toimitamme kattoelementtejä koko Suomeen, myös asennettuna.

Elementtien pituus on normaalisti 8-21 metriä ja leveys noin 2,5 metriä. On mahdollista valmistaa pitempiäkin elementtejä, kuljetusväylien ollessa lähes ainoa rajoittava tekijä. Pisimmät toimitetut elementit ovat tähän mennessä olleet 23-metrisiä.

Kattoelementtien asennus on nopeaa. Seinäjoen HOPLOP rakentumassa syksyllä 2017.
vaino2
Toimitukseemme sisältyvä elementtien suunnittelu kannattaa ajoittaa heti rakennusprojektin alkuvaiheeseen. Kertopuurunkoisilla elementeillämme voidaan saada merkittäviä kustannussäästöjä rungon rakenteeseen jännevälien kasvaessa.
Väinö Kallio, asennukset
ONNI-kattoelementtien edut
  • Rakennus saadaan nopeasti säältä suojaan.
  • Korkealla tehtävä kattotyö minimoituu, esimerkiksi sisäkattoverhous ja maalatut räystäät ovat valmiina elementeissä.
  • Katontekoa varten ei työmaalla tarvitse varastoida säälle alttiita materiaaleja kuten eristeitä, puutavaraa ja levyjä.
  • Eristetyt elementit mahdollistavat rakennuksen lämmitysvalmiuden heti asennuksen jälkeen.
  • Toimitus sisältää rakennesuunnittelun, valmistuksen ja asennuksen.
Toimitamme kattoelementit erikoisempiinkin kohteisiin. Pieksämäen Veturitallien asennus meneillään.