OIVA-puuparveke tuo vapautta suunnitteluun

Kevytrakenteinen tilaelementtiparveke on kustannustehokas, nopea asentaa ja antaa arkkitehdille uudenlaisia vapauksia julkisivujen suunnitteluun. OIVA-puuparveke viimeistelee rakennuksen ilmeen yksilölliseksi.

Parvekkeiden vapaa sijoittelu näyttävästi eri puolille julkisivua sekä uudentyyppisten materiaalien ja värien käyttö julkisivupinnoissa tuovat suunnitteluun mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Kevytrakenteinen tilaelementtiparveke on kustannustehokas vaihtoehto tavanomaiselle betonirakenteiselle parvekkeelle. Näin rakentaen on mahdollista tehdä isompia parvekkeita ja luoda kiinnostavaa, uutta rakentamiskulttuuria, joka käy vuoropuhelua miljöön kanssa.

Tilaelementtiparvekkeiden etuna on, että ne eivät vaadi raskaita perustuksia. Parhaassa tapauksessa niillä voi vaikuttaa koko rakennuksen perustuksien mitoitukseen (vrt. betoniparvekkeiden kuormat perustuksissa). Tämä kaikki vaikuttaa myös siihen, että kokonaiskustannukset jäävät pienemmiksi koko rakennuksen osalta – kun otetaan huomioon myös rakenteiden kevyempi mitoitus ja valmistumisaika.

OIVA-puuparveke on hyvä valinta myös ympäristön kannalta, sillä sen hiilijalanjälki moninkertaisesti pienempi verrattuna betoniparvekkeeseen. Lisävalttina on korkea kotimaisuusaste: pääraaka-aineena on CLT eli ristiinliimattu massiivipuu.

Kokoonpano tapahtuu Suomessa Kauhavalla. Kun parvekkeet tehdään mahdollisimman valmiiksi tehtaalla, asennusnopeus on liki kymmenen parveketta työpäivässä. Asennuksen ajankohta on vasta lähellä kohteen valmistumista. Rakentajan kannalta etuna on myös se, että jätteen määrä jää vähäiseksi.
Puurunkoinen parveke-elementti toimitetaan työmaalle tilaelementtityyppisesti täysin valmiina. Vain mahdolliset parvekelasitukset asennetaan vasta työmaalla. Parvekekaiteet on tapauskohtaisesti mahdollista asentaa elementteihin valmiiksi jo tehtaalla.

Tilaelementtiparveke soveltuu yhtä hyvin sekä puu- että kivirunkoiselle rakennukselle. Kiinnitys tapahtuu rakennuksen runkoon asennettujen teräskannakkeiden varaan. Parvekkeen mitoitus tapahtuu huomioiden tilantarve, kuljetukset ja kokonaispaino.

As Oy Seinäjoen Riihikartanon OIVA-puuparvekkeita, joissa ulkoverhouksena lehtikuusipanelointi.
Puuparvekkeet ovat tulevaisuutta. Ne antavat arkkitehdeille aivan uudenlaisia mahdollisuuksia julkisivuihin. Meillä on toimivat ratkaisut, joita kannattaa hyödyntää heti hankkeen suunnitteluvaiheessa. Olemme toimittaneet satoja OIVA-puuparvekkeita joka puolelle Suomea. Autamme mielellämme löytämään parhaat projektikohtaiset ratkaisut.
Juha Haapaniemi, Myyntipäällikkö
OIVA-puuparvekkeen edut
  • Uutta vapautta suunnitteluun parvekkeiden sijoittelun ja pintamateriaalien myötä.
  • Betonia keveämpi materiaali mahdollistaa suuremmat parvekekoot.
  • Helppo asennus, joka toteutetaan vasta rakennusprojektin loppuvaiheessa.
  • Ympäristöystävällinen valinta moderniin rakentamiseen.
  • Toimitus sisältää rakennesuunnittelun, valmistuksen ja asennuksen.
As Oy Vantaan Pikku-Keimolan OIVA-puuparvekkeita, jotka ovat asennettu torneiksi, pareiksi tai yksittäisiksi parvekkeiksi.